Sponsors:

Even voorstellen...

Mijn naam is Michiel Drijver, sinds maart 2014 dirigent van St. Caecilia Wervershoof. Mijn werk als leerkracht basisonderwijs en coach combineer ik met het dirigeren van blaasorkesten. Momenteel dirigeer ik naast St. Caecilia uit Wervershoof ook muziekvereniging Wieringerwaard. Daarnaast heb ik de workshop ‘Ontdek je talent op een muziekinstrument’ ontwikkeld waarin volwassen in een dag kennismaken met een blaas- of slaginstrument en vervolgens meespelen in het orkest. Ook geef ik regelmatig leiding aan thematische (jeugd-) play-ins.

Muziek is voor mij middel om mensen met elkaar in contact te brengen. Ik sta voor het gezamenlijk vertellen en beleven van een muzikaal verhaal. Doel is hierbij om alle muzikanten mee te nemen in dezelfde beleving en klankvoorstelling zodat het orkest komt tot een zo mooi mogelijk samenspel. Hiervoor is echt in contact zijn met mensen belangrijk. Door te werken vanuit coachend, inspirerend en enthousiast leiderschap kun je muzikanten in verbinding laten samenspelen. Als muzikanten doorkrijgen wat voor effect dit heeft, gaan ze actiever luisteren en passen ze zich aan. Ze worden zelf eigenaar van de muziek. Een groep kan dan in flow komen, de ultieme muzikale beleving!

Binnen St. Caecilia zet ik mijn visie op het gebied van dirigeren en leidingeven voort. Tijdens mijn dirigeerwerkzaamheden werk ik vanuit klank en muzikale lijnen. Ik inspireer de muzikanten door te werken vanuit sfeer en het verhaal achter de muziek. Vanuit echt samenspel probeer ik tot de grootst mogelijke muzikale beleving te komen!